Νονός και υποχρεώσεις


Υποχρεώσεις νονού-ας

Όλες οι υποχρεώσεις του νονού και της νονάς  πρίν, κατα την διάρκεια του μυστηρίου  και μετά την βάπτιση συγκεντρωμένες.


Το να γίνεται κάποιος νονος είναι μια διαδικασία που χρειάζεται ψυχραιμια , υπομονή, διπλωματία και σωστή διαχείρηση του τί θα χρειαστείτε  . Είναι πολύ , μα πάρα πολύ εύκολο να ξεφυγέτε και ή να έρθετε σε ρήξη με τους γονεις -που ίσως να μην καταλαβαίνουν οτι τα έξοδα ειναι αρκετά ή να μην συμφωνείτε στο χρώμα στο στύλ και στο τί είναι στις υποχρεώσεις σας και τι οχι.  
εκκλησία
Να θυμαστε. Η βασική σας υποχρέωση είναι μία . Να είστε δίπλα σε αυτο το παιδι με την πλήρη έννοια της λέξης αναδοχος .
Δεν είναι μό
νο το όνομα ή η στιγμή της βάπτισης. Ειναι μια σχεση ουσίας. 


Για να σας βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε. Την βασική μπορείτε να την εκπληρώσετε χωρίς καμία αναζήτηση στο google , ακολουθωντας και μονο την καρδιά σας.

Πριν την βάπτιση (τι πληρώνει ο νονός):
 • Η σχέση που πρέπει να έχετε με το παιδί είναι ούτως ή αλλως δεδομενη. Επειδή ομως είναι μικρα και η μνήμη τους μικρη καλό θα ηταν λίγο πριν την βαπτιση να είστε κοντά τους αρκετά συχνα ώστε να νοιώθουν οικεία στην αγκαλιά σας κατα την διάρκεια του μυστηρίου.
 • Θα πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα για την βάπτιση τα οποία είναι: kol1
 1. Η λαμπάδα και ο στολισμός της - μονο της λαμπάδας ειναι στις δεδομένες υποχρεώσεις σας . Αν προτιμησετε φυσίκό λουλούδι καλό θα ήταν να προτιμήσετε τον ανθοπώλη των γονέων ωστε να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα με τον στολισμο του χώρου . Αν όχι και πάλι ενημερωθείτε αν έχουν στο μυαλό τους κάποιο θέμα για την βάπτιση ή καποια χρωματική προτίμηση
 2. Δύο μικρές πετσέτες και μία μεγάλη καθώς και ένα σεντονακι - μην γεμίσει το φορεμα ή το κουστούμι σας με χνούδια απο την πετσετα. -συνήθως αυτο περιλαμβάνεται στα λαδόπανα.
 3. Ένα μπουκάλι αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Το έθιμο λέει να το δώσετε στον παπα 3 μέρες πριν  να το ευλογήσει αλλα και να το καθυστερήσετε λίγο μην αγχωθείτε.  Το βασικό είναι εκείνη την στιγμή να αλείψετε παντού το μωρο.
 4. Ένα σαπούνι
 5. Τα λαδόπανα
 6. Τα μαρτυρικά
 7. Τον βαπτιστικό σταυρό καθώς και
 8. Τα βαπτιστικά ρούχα και παπουτσια του μωρού
Κατα την διάρκεια της βάπτισης :
Διαβάστε οπωσδήποτε  το άρθρο : "Το μυστήριο της βάπτισης βήμα - βημα".
Θα είναι πολύτιμος οδηγός σας ειδικα αν δεν έχετε επαναλαβει την διαδικασια.
 


Μετά την βάπτιση :
 1. 3 ημέρες μετά το μυστήριο ο/η  νονός/α καλείτε για το 1ο μπάνιο του νεοφώτιστου ( ξελάδωμα).   Το νερό απο το μπάνιο καθώς και απο το πλυσιμο των βαπτιστικών πρέπει να χυθεί σε απάτητο χώμα  (μία γλάστρα είναι ότι πρέπει) .
 2. Τέλος η παράδοση θέλει το/η νονό/α να αναλαμβάνει την ευθύνη να συνοδεύσει το παιδι στην εκκλησία ώστε και να το μεταλάβει 3 συνεχόμενες Κυριακές μετα την βάπτιση.  Τις 2 Κυριακές πρέπει να πάρουν μαζί τους την λαμπάδα  στολισμενη , ενώ την 3η Κυριακή θα πρέπει να την ξεστολίσουν και να την αφήσουν εκει να καεί. Καθ'ολη την διάρκεια της λειτουργείας η λαμπάδα πρέπει να είναι αναμένη και τις 3 Κυριακές .
  

 
 
Copyright (c)2011 vaPtizo.gr- Βάπτιση & HyperHosting.GR | Free Website Template by SuperSite.Me