Σχεση γονέων και νονών σε σύγκρουση

5 tips για ευτυχισμένα βαπτιστήρια


βαπτιση

Όλα φαινόντουσαν καλά . Και θεωρούσατε οτι το παιδί σας ήταν τυχερό και η επιλογή σας σωστή.

Ως την στιγμή που η σχέση σας με τον νονό ή την νονά αλλάζει. Μπορεί να συμβεί  για μία ασήμαντη κι άσχετη  διαφωνια, μπορεί να συμβεί γιατί είτε η μία πλευρα (γονείς) είτε η άλλη (ανάδοχος) έκαναν κάτι που σας ενόχλησε όσον αφορά το βαπτιστήρι . Συμβαινουν και στις καλύτερες οικογένειες. Πως να το χειριστετε;

  • Αρχικά να θυμάστε οτι εσάς προσωπικά δεν σας συνδέει τίποτα με την αντίπερα όχθη. Ο νονός ή η νονα είναι κάτι που αφορά μόνο το παιδι. Το αν μαλώσατε ή ψυχραθήκατε πρέπει να το αφήσει παντελώς ανεπηρέαστο.   
                                                                                                                                           
  • Οι δεν γονείς δεν πρεπει ποτε μα ποτέ να κατηγορήσουν τον ανάδοχο στο παιδι (ειναι δύσκολο αλλα κρατηθείτε). Είτε ξεχνάει γεννέθλια , είτε δεν το επισκέπτετε οσο συχνά εκείνο θα ήθελε, είτε εκφράσει κάποιο παράπονο, εσείς θα προσπαθήσετε να βρείτε μια δικαιολογία.
  • Οι δε ανάδοχοι. Η διαφωνία σας με τους γονείς αφορά μόνο την μεταξύ σας σχέση. Το παιδί έχει ανάγκη να καλλιεργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τους νονούς του . Στην περίπτωση που το συμβάν είναι κάτι που σας έχει ενοχλήσει πολυ, μπορείτε να πάρετε το βαπτιστήρι σας μια βόλτα μόνοι σας χωρίς την παρουσία του γονιού (έαν η ηληκία του το επιτρέπει). Το ζητούμενο είναι να είστε απλά παρόν στην ζωή του.
  • Εαν τώρα ο λόγος της ψύχρανσης των μεταξύ σας σχέσεων είναι κάτι που αφορά το παιδί (διαφορετική αντίληψη καταστάσεων πχ) τότε καλό θα ήταν να το συζητήσετε ήρεμα μεταξύ σας πρίν γίνει το οριστικό μπαμ (το οποίο είναι αναπόφευκτο σας διαβεβαιώνουμε στην περίπτωση συσωρευσης αρνητικών συναισθημάτων).
  • Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε ακραίες καταστάσεις είναι να είστε ξεκάθαρες και οι 2 πλευρές για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο ρόλος του ανάδοχου για εσας. Έτσι θα ξέρετε και οι μεν και οι δε εάν μπορείτε να ανταποκριθείτε στον ρόλο χωρίς παρατράγουδα .
Ο πνευματικός γονιός ενος παιδιού είναι ένα πολυ σημαντικό κομμάτι στην ζωή ενος παιδιού. Είναι μια σχέση που τα θετικά της ή τα αρνητικά της πληγώνουν ή πλημυρίζουν χαρά την ψυχούλα του. Σεβαστείτε την .

 

 

 
 
Copyright (c)2011 vaPtizo.gr- Βάπτιση & HyperHosting.GR | Free Website Template by SuperSite.Me