Δεξίωση Βάπτισης     

"Ψιλά γράμματα για οικονομική δεξίωση βάπτισης" :


δεξίωση βαπτισης
 • Θα είναι χρήσιμο να έχετε φτιάξει μία λίστα με τους καλεσμένους σας ώστε η προσφορά που θα πάρετε να είναι πολύ κοντά στην τελική τιμή της δεξίωσης.
 • Να θυμάστε περισσότερα άτομα σημαινει μικρότερη κατ άτομο τιμή . Αυτο συμβαίνει γιατι το σύνολικό κόστος μίας δεξίωσης είναι αποτέλεσμα κάποιων συναρτήσεων  . Η τιμη της δεξίωσης θα προκύψει απο τα εξής : Κόστος φαγητού, κόστος προσωπικού, κόστος DJ, κόστος χώρου (κτήμα-εστιατόριο- ταβέρνα κλπ)  , κόστος στολισμού κ.ο.κ. Όπως καταλαβαίνετε μειώνοντας τα άτομα μειώνεται οι τιμή για τα 2 πρώτα (φαγητο + προσωπικό) . Τα υπόλοιπα όμως έχουν σταθερό κοστος είτε μειώσετε, είτε αυξήσετε τα άτομα. 

 • Ο μπουφές είναι πάντα ακριβότερος απο το σερβιριζόμενο λόγω του απεριόριστου της ποσότητας . Δλδ στο σερβιριζόμενο είναι τόσα ορεκτικά , τοσα κυρίως πιατα κλπ (+-μερικα για απρόοπτους καλεσμένους την ώρα της δεξίωσης). Στο μπουφέ όμως πρέπει να έχουν υπολλογίσει οτι κάθε άτομο θα πάρει περίπου 2 πιάτα ή μπορει να πάρει παραπάνω κυρίως και όχι ορεκτικά. Αρα είναι σαν να καλέσατε στην δεξίωση βάπτισης τους καλεσμένους σας επί 1,5 φορά τουλάχιστον.

 • Ενημερωθείτε αναλυτικα και εγγράφως για τα εδέσματα , τα ποτά καθώς και τα + του εξοπλισμού (τέντες, ομπρέλες , επιπλέον διακόσμηση κλπ ).

 • Αναζητήστε τον χώρο της δεξίωσης πρίν κλείσετε την εκκλησία. Το να έχετε ανοιχτή ημερομηνίας βάπτισης θα σας διευκολύνει. 

          Tips
 • Εάν θέλετε κάποιο «δημοφιλή» χώρο για την δεξίωση   ή  Ιερό Ναο για την βάπτιση  καλό θα ήταν να τα κλείσετε νωρίς.

 • Αν η επιλογή σας είναι κάποιο κτήμα προτιμήστε να έχει εκκλησία μέσα και ρωτήστε για την τιμή εαν τελεστεί το μυστήριο της βάπτισης εκεί. Πλέον οι παπάδες κόβουν απόδειξη και χρεώνουν. Ειδικά εάν το κτήμα βρίσκεται μακριά απο το σπίτι σας θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία της διαδρομής . Το μείον είναι οτι υποχρεωτικά όσοι είναι στην εκκλησία θα είναι και στο τραπέζι (αδύνατον να κρυφτείτε)

 • Το να έχει και κάποιο χώρο που να μπορείτε να αλλάξετε ή να ταϊσετε με ηρεμία το μωρό σας θα ήταν το ιδανικό.

 • Σε περίπτωση που υπάρχει πισίνα βεβαιωθείτε οτι είναι ασφαλισμένη ή μακριά απο τον χώρο της δεξίωσης. Το να περάσουν μία ξεκούραστη βραδιά οι καλεσμένοι σας προσδίδει μια καλή βάση για την επιτυχία.

 • Αν έχετε πολλούς μικρούς καλεσμένους θα ήταν καλό να έχετε οργανώσει κάτι για να τους απασχολήσετε. Ενας animmater θα ήταν η πιο οικονομική λύση. Αν πάλι έχετε αρκετά παιδάκια τα φουσκωτά που ενοικιάζονται θα τα απασχολήσουν αρκετά.

 • Θα ήταν όμορφο όσο θα περιμένουν οι καλεσμένοι να δείξετε κάποια slides aπο το μικρό σας. Κάτι σαν mini ιστορικό απο την γέννηση του εώς την ημέρα της βάπτισης. Μπορείτε να δείξετε και φωτογραφίες δικές σας μωρό , του συζυγου και του/της νονού/ας όταν ήταν μικράκια. Αν υπάρχει και αδερφάκι φροντίστε να μην ξεχάσετε και δικές τους. Δεν υπάρχει πιο απολαυστική απασχόληση απο το να αρχίσουν όλοι να ψάχνουν να βρουν ποιανού μοιάζει.