Πότε ζητάμε το παιδι (νονοί)

Πότε ζητάμε το παιδι (νονοί)

Η κολητή μου ή ο κολητος θα γίνουν γονεις. Θα ήθελα πολύ να τους βαπτίσω το παιδι . Ποτε άραγε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να τους το πω;  Είναι ένα δίλημα που όσοι θα ήθελαν να γίνουν νονοί ενος παιδιού φυσικά και έχουν βρεθει.

Ποτε άραγε είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει κάποιος να γίνει πνευματικός γονέας ενος παιδιου;

βάπτιση παιδιού φίλουΤο πρώτο που θα πρεπει να σκεφτείτε είναι αν έχετε γίνει νονοί καποιου άλλου παιδιού. Αν ισχύει κάτι τέτοιο σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε τίποτα για κουμπαριά πριν βεβαιωθείτε για το φύλο του παιδιού. Και αυτό γιατί η εκκλησία μας δεν επιτρέπει σε κάποιον να βαπτίσει παιδιά διαφορετικού φύλου. Αυτό συμβαίνει για τον προφανή και σε όλου μας γνωστό λογο. Οτι δλδ τα 2 αυτα παιδια (τα βαπτιστήρια) θα είναι πνευματικά αδέλφια και σε περίπτωση που είναι αγόρι-κορίτσι υπάρχει (ελάχιστη αλλα υπάρχει) η περίπτωση να ερωτευτούν και φυσικά είναι μια σχέση "απαγορευμένη" σύμφωνα με την θρησκεία μας. Τώρα βέβαια αν το πρώτο παιδί το βαπτίσατε όταν ήσασταν 5 ετών και το άλλο στα 35 ε, εντάξει είναι κοματάκι δύσκολο να συμβεί το παραπάνω. Ποτέ κανεις δεν ξέρει φυσικά αλλα σίγουρα οι πιθανότητες είναι όσες και να κερδίσω εγω το τζόκερ. 

Αν το παραπάνω δεν ισχύει ,  , τίποτα δεν σας εμποδίζει να εκφράσετε την επιθυμία σας, ακόμα και εάν το παιδί βρίσκεται ακόμα μέσα στην κοιλιά.

΄Επειτα παίζει μεγάλο ρόλο ο μήνας γέννησης του παιδιού. Αν το παιδί γεννηθεί καλοκαίρι ίσως σας δίνετε ένα μικρό περιθώριο 4-5 μηνών. Αν όμως γεννηθεί χειμώνα σίγουρα θα πρέπει να το έχετε ξεστομίσει μέχρι να φτάσει 3 μηνών το πολυ. Αυτο ισχύει για τον εξής λόγο. Αν το παιδί γεννηθεί καλοκαίρι το πιθανότερο είναι να γίνει η βάπτιση το επόμενο καλοκαίρι. Αν όμως έχει γεννηθεί χειμώνα , το καλοκαίρι που ακολουθεί είναι πολύ πιο κοντά . Αυτά τα λέμε δεδομένου ότι οι γονείς επιλέγουν να βαπτίσουν το παιδί τους ηληκιακά ανάμεσα στους 6-12 μήνες και συνήθως καλοκαίρι. Χωρις να αποκλείονται και οι γονείς που μπορεί να επιλέξουν χειμωνιάτικη βάπτιση.

Το καλύτερο είναι να το ξεστομίσετε μόλις το σκεφτείτε. Οι αυθόρμητες αποφάσεις , στην πλειοψηφία τους είναι και αυτές που εκφράζουν τα αληθινά μας αισθήματα.


 

 
 
Copyright (c)2011 vaPtizo.gr- Βάπτιση & HyperHosting.GR | Free Website Template by SuperSite.Me