Εκκλησάκια ανατολικής αττικης

Εκκλησία για βάπτιση στην Ανατολική Αττική  - Λαυρεωτική - Μεσσόγεια
(Άγιος Ανδρέας, Άγιοι Απόστολοι,  Βραυρώνα, Λαύριο, Λουτσα, Μαραθώνας, Μαρκόπουλος, Μάτι, Νέα Μάκρη, Παιανία, Παλήνη, Πόρτο Ράφτη, Ραφήνα, Σπάτα, Σχινιάς, Ωρωπός)


 

Γραφικές εκκλησίες  βάπτισης . Μικρές  αλλα και μεγαλύτερες μέσα στο πράσινο, με θέα την Αθήνα ή την θάλασσα . Εκκλησίες που ανακαλύψαμε αναζητώντας την ιδανική εκκλησία για την βάπτιση....


ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ
 

 Υπενθύμιση : Φωτογραφίες όλων των παρακάτω ναών μπορείτε να δείτε και εδώ με μια μικρή αναζήτηση. Σίγουρα όμως το να τους επισκεφτείτε θα είναι ακόμα καλύτερα.

  • Γραφική Εκκλησία Βάπτισης Ανατολικά - Βορειανατολικά 


Οι επιλογές αμέτρητες .Θα βρείτε ιδανική εκκλησία για  την βάπτιση των ονείρων σας χωρίς αμφιβολια.  Σκεφτήκαμε να τα χωρίσουμε ανα περιοχή ή ανα εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο . Εκκλησία με θέα την  Θάλασσα , εκκλησία μέσα στο πράσινο, εκκλησία με απίστευτη θέα  και ότι άλλο θελήσετε για την βάπτιση του μικρού σας  είναι αδύνατον να μην το βρείτε στα Μεσσόγεια.

Ξεκινάμε απο την λατρεμένη μας Παλαιοπαναγιά στην Παιανία. Μια εκκλησία του 12ου αιώνα που κρατάει τις παραδόσεις. Αν θέλετε πολύχρωμη βάπτιση μην πάτε κατα εκει. Το έθιμο του λευκού και του πράσινου στον στολισμό είναι το μόνο επιτρεπτό - τουλαχιστον απ όσον γνωρίζουμε.
Παραμένοντας στην περιοχή θα δούμε τον Άγιο Αθανάσιο . Μια εκκλησία κατάλευκη διακρυτική ξεφυτρώνει σαν μυστικό μεσα στο δάσος. Τέλος η Αγία Μαρίνα με την πλακόστρωτη αυλή υπο την σκιά των δέντρων είναι μία επιλογή που αξίζει να διερευνήσετε.

Συνεχίζουμε με την περιοχή της Παλήνης. Εκει θα κάνουμε μία στάση στον  Άγιο Νικόλαο (Λεοντάριου)   . Δεν νομίζουμε οτι υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτη την βυζαντινή εκκλησία του 12ου αιώνα γι αυτο σας παραθέτουμε την εικόνα.

Και απο τον Αγιο Νικόλαο τον Λεοντάριο , συνεχίζουμε με τον Αγιο Νικόλαο στην Πεντέλη. Η μία εκκλησία ωραιότερη απο την άλλη και έχουμε αρχίσει ηδη να πελαγώνουμε. Αντι για πλακόστρωτο προαύλιο  εδώ θα δούμε το φυσικό πράσσινο να μας περιβάλλει. Στην ίδια περιοχή θα βρούμε και την Αγία Τριάδα. Το περιβάλλον πανέμορφο αλλα αφού συζητάμε για βάπτιση οι σκάλες μας προβλημάτισαν λιγο. Το ίδιο συνέβη και με τον Ι.Ναό του Προφήτη Ηλία . Η θέα μας έκανε να το ξεχάσουμε και ίσως και να το προσπεράσουμε . 

Επόμενη στάση η Αγία Παρασκευή στον Μαραθώνα .
εκκλησια για βάπτιση Αγια Παρασκευη Μαραθώνα 
Μία εκκλησία που ξαναχτιστηκε απο τις στάχτες της και μας αρέσει πολύ αυτο . Μικρή γραφική μεσα στο δάσος κι ομως δυνατή .
 
Εκκλησια σαν ιδιωτικός ναός , σαν ένα φιλικό σπίτι στο χωριό , ο Αγιος Γεώργιος στα Βριλήσια.

Συνεχίζουμε , Αγιος Νικόλαος στα Καλύβια.   Μια εκκλησία που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε.

Ο Αγιος Θωμάς στα Σπάτα είναι η προτελευταία εκκλησία που προτείνουμε περιστοιχισμενη απο πράσσινο. Λευκο και πετρα, μεγάλος πευκόφυτος προάυλιος χώρος .

Η τελευταία στάση μας σε πράσινο ναό είναι στην Μεταμόρφωση Σωτήρως στην Νέα Μάκρη . Μας προβλημάτισε στο αν θα έπρεπε να την βάλουμε στις μικρές ή τις μεγαλύτερες εκκλησίες. Κατάλευκη να την χαιδευουν γλυκά τα δέντρα που την περιβάλλουν σας λέμε οτι κατατάσετε στις μεσαίες εκκλησιες.
Παραμένοντας στην περιοχή αλλα αλλαζοντας περιβάλλοντα χώρο συνεχίζουμε με τον Αγιο Ανδρέα. Στύλ νησιώτικο , με γαλάζιο τρούλο και καμπαναριό συνδυάζοντας το με τα γαλάζια νερά που βρίσκονται γύρω της κερδίζει επάξια την θέση της στις εκκλησίες που προτείνουμε. Και φτάνουμε στην μεγάλη μας αδυναμία . Την εκκλησία με την γαλάζια στεγη, την πλακόστρωτη αυλή και το λευκό γύψινο κάγκελο σε πλήρη και απόλυτη υπεροχή και όμως τοσο ζεστή περιστοιχισμένη απο νερό θέα της ,  την Αγία Κυριακή της Νέας Μάκρης .

Παρόμοιο στύλ με τον Αγιο Ανδρεα παραπάνω είναι και ο Αγιος Σπυρίδωνας στο Πικέρμι  και ο Αγιος Νικόλαος στην Ραφήνα .

Ψηλά , με θέα που θα ζήλευε και ο Λυκαβητός η Ανάληψις Σωτήρος στο Πικέρμι και ο Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος στην Αρτέμιδα. Ο 2ος μάλιστα συνδυάζει υπέροχη θέα με θάλασσα κάνοντας το Ηλιοβασίλεμα την ιδανική στιγμή για βάπτιση .


Ο Προφήτης Ηλίας στον Μαρκοπουλο, μια ακόμα εκκλησιά που περιβάλλετε απο το πράσσινο όμως τοσο ξεχωριστή. Πετρα, γαλανος ουρανος και πρασσινο. Τι πιο μαγικο για την βαπτιση του μωρου μας. Η φυση 'εβαλε τα δυνατα της και εδω αφήνοντας μας αφωνους.


Αγιος Νικόλαος Αναβύσσου . Ένα απλό λιτο εκκλησάκι που δεν χρειάζεται να πεί τίποτα. Σε κερδίζει με το που το κοιτάξεις. Δίπλα στο κύμα , μακριά απο τον πολιτισμό (αισθανεσαι) περιμένει απλά να τελέσει το Αγιο μυστήριο της βάπτισης χωρίς πολλά φωτα.

Αγιος Νικόλαος στο Λαύριο . Λίγο μεγαλύτερο απο το ελάχιστα μικρο θυμίζει τα ξωκλησια που αντικρύζεις πλησιάζοντας σε ένα κυκλαδίτικο νησι.  Αδελφάκι στύλ και τοπεθεσίας ο Αγιος Σπυρίδωνας στην Κερατέα.  Συνεχίζοντας στην Κερατέα ξεχωρίζουμε τον Προφήτη Ηλία και την Αγία Μαρίνα. 2 μεγαλύτερου μεγέθους ναούς που δεν μπορούσαμε να σβήσουμε τις αναμνήσεις τους. 
  


  • Εκκλησία Βάπτισης Ανατολικά - βορειοανατολικα της Αθήνας 


Να πούμε οτι οι μεγαλύτερες εκκλησίες στα Μεσόγεια της Αττικής υστερούν σε γραφικότητα θα ήταν ψέματα . Σας τα προτείνουμε και σας αφήνουμε να κρίνεται

Η Αγία Μαρίνα στο Πόρτο Ράφτη, δίπλα στην θάλασσα είναι σαν ένα γραφικο ξωκλήσι σε μεγένθυση . Ο Αγιος Νεκτάριος στον Μαραθώνα με τον αμφιθεατρικό τεράστιο προαύλιο χώρο του σας προσφέρει την θέα του Μαραθώνα "πιάτο".
Τέλος η απόλυτη εκκλησια. Ο Προφήτης Ηλίας και το παρεκλησι του Προφήτη Ηλία στο Πόρτο Ράφτη που δεν περιγράφετε με λόγια. Σαν ένα ξεχωριστό νησί, σαν να ξεφύγαμε τελείως απο την Αθήνα. Μία αισθηση που μας γαληνεύει.

Η Αγια Μαρίνα στο Κορωπι. Μια εκκλησία που μου θυμίζει τοσο την συνόνυμη στο χωριό μου. Μεγαλοπρεπής και καταλευκη δεν σε αφήνει να πάρεις τα μάτια σου απο πάνω της
Τελος η Κοιμηση της Θεοτόκου  στην Ραφήνα . Μια εκκλησία κατάλευκη, προτότυπη με το πρασινο τοπίο να την περιβάλλει.

 

 
Συνεχίζουμε.. και προσθέτουμε !!


Print

Θα χαρούμε να μας  προτείνετε κι άλλες  εκκλησίες για βάπτιση .    


Όσοι είδαν αυτο το άρθρο , ειδαν και τα :

Εκκλησίες στα Δυτικά Προάστια
Εκκλησίες στα Βόρεια Προάστεια
Εκκλησίες στο Κέντρο της ΑθήναςΕκκλησίες στα Μεσσόγεια Αττικής
Εκκλησίες στα Νότια Προάστια Κτήμα με εκκλησάκι


 

 
 
Copyright (c)2011 vaPtizo.gr- Βάπτιση & HyperHosting.GR | Free Website Template by SuperSite.Me