Κούκλες για κουκλοθέατρο

Κούκλες για κουκλοθέατρο

Γεμίζουμε τον κόσμο παιχνίδια... Πανάκριβα , ευαίσθητα και αμέτρητα. Κι όμως... το μικρο μας μπορει να γελάει με τις ώρες με ένα καλαμάκι ή ενα κορδόνι που κουναει περα δώθε.

Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε την εύκολη λύση του να αγοράσουμε τις κούκλες έτοιμες απο το εμπόριο αλλα όχι, εμεις θέλουμε να παίξουμε σαν παιδια και να φτιάξουμε μαζί με το μικρό μας την κουκλίτσα. Να βάλουμε την φαντασία μας να δουλέψει και να .. δημιουγήσουμε.

Το κουκλοθέατρο βοηθαει ενα παιδι να κατακτησει τον λογο, να εκφράσει συναισθήματα του, πράγματα που ίσως δεν θέλει να  πει  και πανω απο ολά το διασκεδάζει.

Βασικό ειναι η κούκλα για το κουκλοθέατρο μας να είναι απαλή . Είναι ενα παιχνίδι που πιθανότατα θα το ακουλουθήσει στον ύπνο.

 1. Κούκλες από κάλτσες

κουκλες για κουκλοθέτρο

Μια πολύ όμορφη ιδέα που βρήκαμε στο anastasiakouklotheatro . Μια κάλτσα λιγο μαλλί και μερικά κουμπια ή ένας μαρκαδορος, πολύ φαντασία και βουαλα η κουκλα μας είναι έτοιμη .
Μπορείτε να κάνετε κάτι αντίστοιχο με γάντι ή μπορείτε να κάνετε και 2 τρυπούλες δεξια και αριστερά για χεράκια αν έχετε έξτρα διάθεση .
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 • 2. Κούκλες με χαρτοπολτό

 •     Φουσκώνουμε ένα πολύ μικρό μπαλόνι .κούκλες με χαρτοπολτό

   
  Το τυλίγουμε με χαρτοπολτό (μια πολυ καλη εναλακτικη με ... ποποχαρτο βρηκαμε εδω  και ενα πολυ αναλυτικό εικονογραφημένο οδηγό για τον χαρτοπολτό εδω ) αφήνοντας χωρίς κάλυψη το σημείο που δένει το μπαλόνι σε μέγεθος να χωράνε τα 2 μας δάχτυλα. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά .

  Είναι μία διαδικασια που θελει αρκετό χρόνο να στεγνώσει  οποτε εναλλακτικα μπορούμε να κάνουμε μια μπαλίτσα τις εφημερίδες πριν τις κόψουμε και να βαλουμε εναν κύλινδρο απο κατω για να διατηρησουμε το κενο για τα δαχτυλα. Ενα μικρό, πλαστικό ποτηράκι είναι μια επίσης καλή ιδέα .


  Μόλις στεγνώσει καλά σπάμε το μπαλόνι (εάν έχουμε εφαρμόσει την λύση του χαρτοπολτού αλλοιως παραλείπουμε το βημα αυτο).  κουκλες με χαρτοπολτο φτιαχνουμε Αλείφουμε με κόλα και σκεπάζουμε το κεφάλι που μόλις κατασκευάσαμε με βαμβάκι (το  μαλακό που λέγαμε) μέχρι την γραμμή .

  Παίρνουμε ένα λευκό ύφασμα κατα προτίμηση τετράγωνο και 3 φορές μεγαλύτερο απο το αυγό μας (μία λευκη κάλτσα ίσως είναι το ιδανικό σαν υποκατάστατο) . Στην κορυφή αν είναι κάλτσα ή στην μέση του υφάσματος αν επιλέξατε το ύφασμα κάντε μικρές τρυπούλες. Βαλτε απο την εσωτερική μεριά κόλα και περάστε ανα 2 τις κλωστές πλεξίματος οι οποίες θα σχηματίσουν τα μαλλια (αν σας φαινεται πιο ευκολο μπορειτε απλα να τα κολήσετε εξωτερικα ) .

   Έπειτα βάζουμε κόλα εκεί που είναι το κενό για τα δάχτυλα (κάτω απο την γραμμή στην προηγούμενη εικόνα) . Τυλίγουμε ή σκεπάζουμε το κεφάλι και παταμε καλα να κολήσει το κάτω μέρος.

  Το κεφάλι της κούκλας μας ειναι έτοιμο.  Μπορούμε να σχεδιάσουμε το πρόσωπο με χρώμματα ή να κολήσουμε κουμπιά για μάτια και με ένα κοματάκι σχοινι να σχηματίσουμε την μύτη. Ιδέες θα βρείτε πολλες και αν οχι εσεις να είστε σίγουροι το μικρό σας θα προτείνει άπειρα πράγματα.

  Τέλος βρίσκουμε ένα ύφασμα και του κάνουμε μία τρύπα στο κέντρο για να περάσει το κεφάλι. Κολάμε το ύφασμα που περισέυει απο το κεφάλι με το εσωτερικο του νέου υφάσματος και έτοιμο και το κουστουμάκι. Αν θέλετε να είναι πιο σταθερό το ράβετε . Μπορείτε επίσης να σχηματίσετε ενώνοντας τα 2 υφάσματα και θεσουλες για τα δαχτυλάκια του μικρού σας .


  Ωρα για παιχνίδι


   

   
   
  Copyright (c)2011 vaPtizo.gr- Βάπτιση & HyperHosting.GR | Free Website Template by SuperSite.Me